Наш мобилен оператор сменя името си ᐉ Новини от Fakti.bg – България

| |

Четири години след като купи „Теленор България“, чешкият собственик PPF Group преминава към ново име и ребрандиране на tel. Операторът вече ще се казва Yettel, като промяната засяга и другите пазари, на които PPF купи бизнеса на горвежката Telenor п.208 – Сърбия и Унгария, съобщиха от компанията.

Все още няма подробности около цялостното ребрандиране, но вече е ясно, че то ще засегне целия бизнес – логото, сайта, магазините и съпътстващите дейности, както и пускането на нови продукти и услуги. Целта на telекома е преходът към новата визия да приключи до края на март. От „Теленор“ не разкриха пред „Капитал“ колко големи ще са инвестициите в ребрандинга, както и дали ще бъде променено името на търговското дружество.

„Yettel е ново име, нова дума През 2022 г. планираме вълнуващи нови продукти и услуги, като стратегическият ни фокус остава същият. Да растем и да развиваме българския пазар чрез използването на технологии от следващо поколение в полза на нашите клиенти, като се стремим да внесем положителна промяна в бизнеса и обществото“, обяви Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на „Телено“.

Темата за бъдещото име и визия на „Теленор“ стои още от придобиването на оператора от PPF. Групата още ползва името O2 в телекомуникационния си бизнес в Чешката република и Словакия, който купи като финансов инвеститор от испанската Telefonica в края на 2013 г. През миналата година стана ясно, че компанията е удължила лиценза за названието до 2036 г.

След сделката с Telenor купувачът също сключи споразумение за използване на бранда за няколко години. Тогава Ладислав Бартоничек, отговарящ за телекомуникационния сектор в PPF (и сегашен изпълнителен директор на цялата група), заяви пред „Капитал“, че компанията разглежда няколко варианта за нова визия. Едната беше да ползват бранда O2 навсякъде. Втората беше да бъде създаден изцяло нов бранд за всичките телекомуникационни компании. А третата беше да се ползват исторически или отделни марки във всяка държава. В крайна сметка в PPF са се спрели на втората възможност.

Предишното голямо ребрандиране на оператора беше в края на г. евро, „Глобул“ прие и името на групата. Тогава процесът продължи няколко месеца и включваше промяната на търговската марка, името на самото дружество, смато на самото дружество, смато на. Най-дълго отне ребрандирането на магазините, защото включваше и реновирането им.

„Теленор България“ е най-големият мобилен оператор по приходи в България и третият най-голям telеком. Приходите на компанията за 2020 г. достигнаха 787 млн. лв. Абонатите към средата на 2021 г. bis 3,46 Mio.

През годините всички големи оператори са преминали през промяна на имиджа. Последно БТК смени логото си през миналата година. Преди това през 2018 г. А1 направи мащабно ребрандиране, след като остави най-дълго просъществувалия бранд на българския telекомуникацрионен паМе. Преминаването към А1 в България включваше цялостна промяна на компанията – освен смяна на името и логото на телекома от компанията обявиха и нови услуги и продукти и обещаха по-добро ниво на обслужване на клиентите.

Поставете оценка:

2

Оценка 2 от 36 гласа.

Previous

Der Trainerstab des Staates Arizona erlebt eine Erschütterung inmitten der NCAA-Untersuchung des Sun Devils-Programms

Managementsim Two Point Campus erscheint am 17. Mai für PC und Konsolen – Gaming – News

Next

Schreibe einen Kommentar

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.