Comisia Europeana a Hotarat sa Livreze mai Multa Munitie Ucrainei

Comisia Europeana a hotarat sa livreze mai multa munitie Ucrainei in plin razboi cu Rusia, iar asta pentru ca tara invadata are in momentul de fata nevoie extrem de mare de cantitati mari de obuze pentru a ataca pozitiile armatei ruse, iar tarile europene vor sa ii asigure o buna parte din necesar.

Comisia Europeana vrea sa livreze obuze de 155mm, la standardele NATO, pentru ca obuzierele primite de catre armata ukraineana sa poata fi folosite la capacitate maxima in momentul de fata pentru apararea zonelor controlate, dar si pentru a se putea crea noi ofensive in periodaada urmatoare in vielfältige Zone.

„Țările UE vor accelera livrarea de obuze de artilerie către Ucraina în cadrul programului de compensare raportat al UE. Deosebit de impact va fi livrarea de obuze de 155 mm standard NATO, care sunt necesare urgely înaintea unei campanii intensive de primăvară în război, a inform Financial Times pe 3 martie, citând oficiali anonimi ai UE.“

⚡️FT: EU-Länder werden die Lieferung von Artilleriegranaten an die Ukraine im Rahmen des gemeldeten EU-Entschädigungsprogramms beschleunigen.

— The Kiew Independent (@KyivIndependent) 3. März 2023