Forse koersval Europese beurzen voorzien

| |

Bild: Deutsche Börse AG

(ABM FN-Dow Jones) Der europäische Markt ist ein Geldgeber für Lagereröffnungszeiten, der Rentenbescheid der amerikanischen Federal Reserve und der Börsenhandel an der Wall Street.

IG hat einen Eröffnungspreis von 339 Punkten für den Duitse DAX, eine Minute von 163 Punkten für den Franse CAC 40 und einen Preis von 125 Punkten für den Britse FTSE 100.

De Europese beurzen zijn woensdag in aanloop naar het rentebesluit juist nog hoger gesloten, waarmee de aandelenmarkten verder herstelden van de klap op maandag.

„De Europese beurzen blijven zich herstellen van de koersval op maandag, waarbij de FTSE 100 selbsts kortstondig de verliezen fulldig wegwerkte“, Aldus Marktanalist Michael Hewson von CMC Markets. Vervolgens zakte de Britse hoofdgraadmeter wat terug.

Hewson bestempelt die Stimmung in Europa wel as „zeer koortsachtig“. „En met the rentebesluit van the Federal Reserve en de toelichting daarop door voorzitter Jerome Powell in zicht, valt niet te zeggen wat de stemming onder beleggers morgen zal zijn“, Aldus de Analist.

De algemene verwachting is dat nu niets wordt gewijzigd door de Fed, maar er wel een indicatie wordt afgegeven voor het moment waarop de eerste renteverhoging wordt doorgevoerd. De markt rekent op een eerste verhoging in maart.

Hewson zag verder energieaandelen en financials sterk presteren in Europa, geholpen door hogere energieprijzen. Het aandeel Shell steeg tot the hoogste level iss februari 2020, terwijl ook BP aan waarde bijschreef.

Ook merkte Hewson een herstel van reisaandelen op na de onzekerheid aan het van de week. „Er wird direkt von Coronatests für alle gevaccineerde passagiers zorgt voor een rally in aandelen als IAG, easyJet und Holiday Inn-eigenaar IHG getragen.“

Op donderdag komt easyJet bovendien met cijfers. Sectorgenoot Wizz Air kwam al met teleurstellende kwartaalresultaten, maar het aandeel sloot desondanks licht hoger.

Het Franse consumentenvertrouwen bleek vanochtend gedaald van 100 naar 99. Economen hadden gerekend op een daling tot 98.

Bedrijfsnieuws

In Frankfurt kostet Airbus 5,4 Prozent, in Paris Renault 5,9 Prozent. In Amsterdam wurde Adyen Koloper mit 4,9 Prozent koerswinst getroffen.

Het aandeel van het Deense Vestas steeg 5,8 procent, ondanks een winstwaarschuwing. UBS kon nauwelijks lichtpuntjes ontdekken in de cijfers die de bouwer van windturbines woensdag presenteerde.

Euro STOXX 50 4.164,60 (+2,1%)
STOXX Europe 600 467,42 (+1,7%)
DAX 15.459,39 (+2,2%)
CAC 40 6.981,96 (+2,1%)
FTSE 100 7.469,78 (+1,3 %)
SMI 12.098,26 (+1,3%)
AEX 752,43 (+1,7%)
BEL20 4.080,15 (+1,3%)
FTSE-MIB 26.619,25 (+2,3 %)
Steinbock 35 8.620,20 (+1,7%)

AMERIKAANSE AANDELEN

Wall Street eröffnet Volgens de Amerikaanse Futures Donderdag Lager.

De Amerikaanse beurzen hebben woensdag de winsten van eerder op de dag bijna compleet verspeeld en sloten overwegend lager na het rentebesluit of the Federal Reserve.

„Die amerikanischen Börsen öffnen den Scherp in einer Schleife, die den Rentenbescheid der Fed und den Schein hierauf des Voorzitters Jerome Powell“ enthält, Aldus-Marktanalytiker Michael Hewson von CMC Markets. Techbeurs Nasdaq trok de kar, na het fors Lager Slot op dinsdag. De winsten liepen op van 1,0 bis 2,5 Prozent.

De winsten vervlogen volledig na het rentebesluit van de Federal Reserve. De centrale bank liet de belangrijkste rente zoals verwacht ongewijzigd, maar sprak de intentionie uit om halverwege maart de rente wel te verhogen in een poging de hoge inflatie te temmen.

In een verklaring op het rentebesluit liet voorzitter Jerome Powell weten dat de Fed de middelen heeft om te voorkomen dat de inflatie nog lang op het huidige hoge niveau blijft, maar dat hij zich bewust is van het risko dat de loongroei een verdere stijging van de inflatie traf zich mee kan brengen. „We zien flinke loonstijgingen. Er is een risico dat de inflatie longier op een hoog niveau blijft dan verwacht. Als de inflatieontwikkelingen verslechteren, dan moeten we ingrijpen“, Aldus Powell.

Over het terugbrengen van de balans, zei Powell dat definitieve beslissing hereover tijdens de volgende bijeenkomsten van de Fed zullen worden genomen. Wel zei hij dat de Fed kan besluiten om de balans sneller af te bouwen dan tijdens de vorige cyclus.

Ook over het te wandelen pad met betrekking tot toekomstige renteverhogingen is volgens hem nog geen concrete beslissing genomen, maar dat er wel een Breedragen steun is om de rente spoedig te verhogen. „Er is veel ruimte om de rentes te verhogen, zonder de arbeidsmarkt in gevaar te brengen“, Aldus de Fed-voorzitter.

Verder zei Powell dat de problemen rond de aanvoerketen „uiteindelijk“ zullen afnemen, maar dat dit wel langer duurt dan verwacht.

De afgelopen dagen schoten de aandelenkoersen open en neer, door teleurstelling over de kwartaalcijfers tot nu toe, zorgen over geopolitieke spanningen en het coronavirus, en vooral over the onvermijdelijke renteverhogingen van de Federal Reserve.

„Waarom beleggers de boodschap nu pas begrijpen, is mij niet duidelijk“, Aldus Graff. De Amerikaanse beurzen verspeelden vrijwel alle winsten van eerder op de day tijdens de toelichting op het rentebesluit door Fed-voorzitter Jerome Powell.

Volgens Graff nemen beleggers de plannen van de Fed om te verkrappen nu pas serieus, nadat diverse Fed-leden aangaven dat zij naar manieren kijken om de balans af te bouwen. „Beleggers sterben denken dat de rentes extreem laag zouden blijven, hebben het bij het verkeerde eind.“

Die Wirtschaftskrise im VS-Staat unter 4 Prozent und der Inflation auf 7 Prozent, Lichtwirtschaft Jim Reid von der Deutschen Bank der Noodzaak für einen Renteverhoging Toe. Deutsche Bank rekent op 4 renteverhogingen dit jaar, maar mogelijk worden dit er meer.

De Amerikaanse groothandelsvoorraden zijn im Dezember traf 2 Prozent Gestegen. Op jaarbasis zwollen de voorraden zelfs met 18 procent aan, meldde de overheid.

De olieprijs is woensdag op het hoogste niveau in zeven jaar gesloten, mede vanwege de toegenomen zorgen over een Russian aanval op Oekraïne. Ein Februar-Future für einen West Texas Intermediate Ruwe Ole Werd 2 Procent Duurder and Sloot on 87,35 Dollar on the New York Mercantile Exchange.

Bedrijfsnieuws

Aandelen Microsoft stegen krap drie procent, na de resultaten van de technologiegigant dinsdag nabeurs. Aanvankelijk daalde het aandeel, maar de sterke vooruitblik naar de omzet in het komende kwartaal hielp de koers weer overeind.

Telecomreus AT&T heeft in the vierde kwartaal 10 procent minder omgezet dan een jaar eerder, na de verkoop van zijn Amerikaanse videotak en minder inkomsten uit zakelijke widee lijnen. De winst van 5 miljard dollar was fors better dan het verlies een jaar eerder. Het aandeel sloot meer dan acht procent lager.

Texas Instruments meldete die Situation in der afgelopen Kwartaal Vergelijkbaar was met het voorgaande kwartaal, met veel Orders en voorraden die weer was aangevuld. Het aandeel gewann ca. 2,6 Prozent.

Intel heeft een belangrijke overwinning geboekt in de mededingingszaak tegen de Europese Commissie. Na jaren strijd is de miljardenboete, voor het vermeende wegdrukken van rivaal AMD, nietig verklaard door het Europese Gerecht. Vanavond komt Intel ook met kwartaalcijfers. Intel steeg traf auf anderthalb Prozent.

Vliegtuigbouwer Boeing halveerde zijn verlies in het afgelopen kwartaal en verlaagde zijn schuld met ruim 4 miljard dollar. Het aandeel daalde met circa vijf procent.

Kimberly-Clark, Producer van Papieren Zakdoekjes en Luiers, Meldde een 3 procent hogere omzet en rekent voor 2022 op 1 tot 2 procent groei. Het aandeel liep meer dan drie procent in waarde terug.

Ergebnisse van Abbott Laboratories kregen een lauw ontvangst. Het aandeel daalde met ruim twee procent.

S&P 500 Index 4.349,93 (-0,2%)
Dow-Jones-Index 34.168,09 (-0,4%)
Nasdaq-Composite 13.542,12 (+0,0%)

AZIE

De Aziatische beurzen noterden donderdag fors lager.

Nikkei 225 26.212,97 (-3,0%)
Shanghai Composite 3.420,95 (-1,0%)
Hangseng 23.679,14 (-2,5%)

VALUTA

Die Euro/Dollar-Note zu 1.1218. Bij het sluiten van the Americanse beurzen op woensdag bewoog het muntpaar nog op 1,1241 en bij het sluiten van the Europese beurzen stond er nog een stand van 1,1278 op de borden.

USD/JPY Yen 114,65
EUR/USD Euro 1,1218
EUR/JPY Yen 128,61

MAKRO-AGENDA:

08:00 Verbrauchervertrouwen – Februar (Dld)
14:30 Steunaanvragen – Wekelijks (VS)
14:30 Economische groei – Vierde kwartaal vlpg. (VS)
14:30 Bestellungen duurzame goederen – Dezember (VS)
16:00 Aanstaande winingverkopen – Dezember (VS)

BEDRJFSNIEUWS:

00:00 Samsung – Cijfers vierde Kwartaal (ZKo)
07:00 Deutsche Bank – Cijfers vierde Kwartaal (Dld)
07:00 Uhr SAP – Cijfers vierde Kwartaal (Dld)
08:00 easyJet – Cijfers erster Kwartal (VK)
13:00 Uhr Comcast – Cijfers vierde kwartaal (VS)
13:00 Mastercard – Cijfers vierde kwartaal (VS)
13:00 McDonald’s – Cijfers vierde kwartaal (VS)
13:00 Sherwin-Williams – Cijfers vierde Kwartal (VS)
15:00 Nucor – Cijfers vierde Kwartaal (VS)
22:00 Visum – Cijfers vierde kwartaal (VS)
22:30 Apple – Cijfers eerste kwartaal (VS)

Bron: ABM Finanznachrichten


Vanaf Beursplein 5 volgt de redactie van ABM Finanznachrichten de ontwikkelingen op de beurzen, en de Amsterdamse effectenbeurs in het bijzonder, op de voet. Die Informationen in dieser Spalte sind nicht als professionelle Beleggings-Empfehlungen als Abschrägung für die Bepaalde Beleggings zu verstehen.

Previous

Redbirds fallen im Überstundenkampf mit Bulldoggen

Postbote sammelt seit Jahren tausende Briefe und Karten zu Hause, verschmutzte Post wird nicht mehr zugestellt | Brabant

Next

Schreibe einen Kommentar

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.