Tesla boekte recordwinst in 2021, komt dit jaar niet met nieuwe modellen – Beeld en geluid – Nieuws

| |

Tesla heeft afgelopen jaar een recordwinst van 5,5 miljard dollar gedraaid. Dat meldt het bedrijf in zijn kwartaalcijfers. Het bedrijf leverde het in 2021 bijna dubbel zoveel auto’s as het jaar daarvoor. Komend jaar verwacht het bedrijf weer een toename.

Tesla wird bald kommen, um echte neue Modelle vorzustellen, wie Topman Elon Musk in een toelichting Lieferwagen de kwartaalcijfers. De reden daarvoor zijn de chiptekorten en de problemen in de toeleveringsketen, aldus de topman. „We zullen dit jaar geen nieuwe voertuigmodelen Introductionren. Dat zou geen zin hebben, omdat we dan nog steeds beperkt zijn in onderdelen“, vertelt Musk. De topman zegt dat de totale output zou dalen als het bedrijf een nieuw model zou launchren.

De topman geeft wel aan dat het blijft werken aan onder other de Cybertruck, Semi en Roadster. Het bedrijf hoopt die voertuigen volgend jaar in productie te nemen. Ondanks dat het go new modelen launcher in 2022, geeft Musk wel aan een groei te verwachten die ‚comfortabel boven de 50 procent ligt‘. Momenteel voert het bedrijf Gerätetests uit in zijn nieuwe fabrieken in Texas en Berlijn, waar het de Model Y will gaan produceren. De eerste modelen uit de Texaanse fabriek zijn volgens het bedrijf bijna af. Tesla verwacht die modellen te leveren nadat deze gecertificeerd zijn.

Verder überwacht Musk das „Full Self-Driving“-Softwarepaket auf Teslas „belangreichstes Inkomstenbron“-Wort. Tesla-voertuigen zijn uitgerust met de hardware om selbststandig te rijden, maar gebruikers moeten dat pakket wel los aanschaffen. De Topman spreekt daarbij über Robotertaxis; op termijn wil het bedrijf zelfrijdende Tesla’s als taxi aanbieden. Momenteel ist dat niet mogelijk, omdat Teslas nog niet in staat zijn om vollautonoom te rijden zonder enige input van mensen. Musk vertelt in de toelichting van zijn kwartaalcijfers dat het bedrijf verwacht dat ‚dit jaar‘ te bereiken. Het bedrijf heeft eerder echter Deadlines daarvoor gemist die door Musk werden voorspeld.

Tesla-Hersteller vorig jaar 906.032 Model 3- und Model Y-Auto-Hersteller und heeft er 911.208 geleverd, meldde het bedrijf eerder dit jaar al. Dat ist ongeveer een verdubbeling zehn opichten van 2020. Van de Model S en X hat im Jahr 2021 insgesamt 24.390 Exemplare produziert und 24.964 Exemplare verkauft. Insgesamt haben Tesla 936.172 Autos im afgelopen jaar verkauft. Das ist ein Zehenname von 87 Prozent zehn Opzichten von 2020.

Door die groei draaide Tesla voor het tweede jaar op rij winst. Insgesamt kostet das Bett netto-inkomsten 5,5 Miljard Dollar, omgerekend zo’n 4,9 Miljard Euro. Das Gesamtbett beträgt 53,8 Millionen Dollar und die Betriebsmarge liegt bei 12,1 Prozent. Specifick in the vierde Kwartaal van 2021 draaide het bedrijf een winst van 2,3 miljard dollar, omgerekend 2 miljard euro. De kwartaalomzet bedroeg 17,7 Miljard Dollar.

De Tesla-Fabriek in Berlijn. Bron: Tesla
Previous

Indiana-Coronavirus-Updates für den 27. Januar 2022

Sehen Sie genau, warum wütende Battlefield-Fans 2042 den Rücken kehren

Next

Schreibe einen Kommentar

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.